Φτιάχνουμε μόνοι μας κάρτες μνήμης! (memory cards)

1:31 μ.μ.

Οι κάρτες μνήμης (memo cards) είναι ένα παιχνίδι που αφορά διάφορες ηλικίες παιδιών και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από το εμπόριο ή να διαθέσει χρόνο να το ετοιμάσει μόνος του με διαφορετικούς τρόπους.
Ο τρόπος που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι να ετοιμάσουμε τις δικές μας κάρτες με τσόχα. Χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω από το εκτυπώνω απλά από το διαδίκτυο αλλά αξίζει τον κόπο. Εμένα η ιδέα μου ήρθε ψάχνοντας τι δώρο να κάνω στο κοριτσάκι ενός φιλικού ζευγαριού.
memo-cards1
Πρώτα από όλα κοίταξα αν έχω αρκετά χρώματα στη συλλογή από τις μαλακές μου τσόχες, βέβαια αυτό δεν είναι περιοριστικό. Τό πόσα χρώματα ή αλλιώς το πόσες κάρτες θα ετοιμάσουμε εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Κι επειδή παιχνίδι χωρίς ταμπλό δε γίνεται σκέφτηκα να ετοιμάσω και ένα ταμπλό για να τοποθετούνται οι κάρτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

memo-cards2Μιας και κοριτσάκι η παραλήπτρια, διάλεξα λιλά χοντρή τσόχα και την έκοψα 35×45 εκατοστά. Χρησιμοποίησα το ψαλιδάκι μου που κάνει ζικ ζακ γιατί λατρεύω αυτό το τελείωμα από το ίσιο.

memo-cards3
Ύστερα έπρεπε να σκεφτώ πόσα ζευγάρια των καρτών έπρεπε να ετοιμάσω και πως θα χωρέσουν πάνω στο ταμπλό. Ετοιμάσα 9 ζευγάρια καρτών και άφησα στην ευχέρεια της μαμάς να αποφασίζει εκείνη κάθε φορά πόσα να χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους. Για κάθε σχέδιο χρειάζομαι δύο κάρτες, έτσι ετοίμασα μια ομάδα από πράσινες κάρτες και μια από κίτρινες και αυτές από χοντρή τσόχα. Οι κάρτες κόπηκαν 7×5 εκατοστά η καθεμιά.

memo-cards4
Στη συνέχεια έκοψα 2 ίδια σχεδιάκια για κάθε χρώμα ψιλής τσόχας. Επέλεξα γεωμετρικά σχήματα γιατί δίνεται η ευκαιρία στα μικρότερα παιδιά να τα μάθουν κι αυτά όπως και τα χρώματα.

memo-cards5
Με το που τα ετοίμασα τα κόλλησα στις κάρτες και τα έστησα για να δω πως θα ήταν πάνω στο ταμπλό.

Και τώρα με έπιασε η τρέλα μου, που θα μπορούν να αποθηκεύονται οι κάρτες για να μη χάνονται αλλά και για να μεταφέρονται και σε άλλα μέρη εκτός σπιτιού? Η ιδέα δεν άργησε να έρθει και φυσικά την υλοποίησα. Το ταμπλό έγινε και τσαντάκι! Πως? Πολύ εύκολα!!
memo-cards6
Έραψα από 2 κουμπάκια στο μισό ταμπλό, σε κάθε πλευρά και στα αντίστοιχα σημεία του άλλου μισού άνοιξα τρύπες για να κουμπώνουν τα κουμπάκια. Στο πάνω μέρος έκανα τρύπες στις οποίες πέρασα χοντρό κορδόνι για να χρησιμοποιηθούν ως χερούλια, έβαλα και 2 χρωματιστές κορδέλες στη μέση του ταμπλό, στα χρώματα των καρτών για να ξεχωρίζει η κάθε πλευρά και το τσαντάκι μου ήταν έτοιμο.

Και τώρα έμενε η εξωτερική πλευρά της τσάντας. Από τη μια πλευρά φαίνονταν τα κουμπάκια από την άλλη όμως τίποτα. Έτσι έπαιξα με κορδέλες στα χρώματα των καρτών (κίτρινο και λαχανί) και έγραψα και το όνομα της μικρής.
memo-cards7memo-cards8memo-cards9
Να και πως θα στήνεται το παιχνίδι..
memo-cards10memo-cards11memo-cards12
Πως σας φάνηκε? Αν ψήνεστε μην το αναβάλετε, μου πήρε μόνο μία ώρα και κάτι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πολύχρωμα χαρτόνια, αλλά συστήνω να τα πλαστικοποιήσετε για μεγαλύτερη αντοχή!


Ευχαριστώ την Αντζυ για την άδεια αναδημοσίευσης.
Την Αντζυ θα τη βρείτε στο www.happymumangie.gr

(«Η ανάρτηση αυτή ετοιμάστηκε για το “Friday Play Dates“ που φιλοξενείται στο MommyWiki κάθε Παρασκευή!)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 σχόλια

  1. Πολύ έξυπνη ιδέα !! Μπράβο κορίτσια!! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα κορίτσια! Πραγματικά πολύ όμορφο το παιχνίδι μνήμης και εξαιρετική η κατασκευή του από την Άντζυ. Φιλιά και στις δυό σας.
    Σας ευχαριστούμε για την αναφορά!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *