Μέσα κοινωνικής δικτύωσης - παιδιά... σημειώσατε 1 !

10:09 π.μ.



via
Για να ενθαρρύνει το κοινό να είναι περισσότερο προσεκτικό και επιφυλακτικό στην αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου, η «Safeinternetbanking.be» ξεκίνησε μια διασκεδαστική καμπάνια. Στο επίκεντρο αυτής της εκστρατείας, υπάρχει ο Dave, ένας μάντης με υπερφυσικές δυνάμεις. Ο Dave καλεί τυχαίους περαστικούς, προκειμένου να πάρουν εξατομικευμένες συμβουλές και να "διαβάσει" το μυαλό τους!! Το κάλεσμα του συγκέντρωσε μεγάλη επιτυχία. Αλλά πίσω από τον Dave, κρύβονται κάποιοι χάκερ που βρίσκουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που οι παρευρισκόμενοι έχουν αφήσει να «διαρρεύσουν» μέσα από δημόσιους διαδικτυακούς τόπους. Ποια είναι τα παιδιά τους , πόσο είχε κοστίσει το σπίτι τους, πόσα χρήματα είχαν στον τραπεζικό λογαριασμό τους , πόσα χρήματα είχαν ξοδέψει σε ρούχα κατά τον προηγούμενο μήνα , μέχρι και τι σχέδιο τατουάζ έχει μία κοπέλα και σε ποιο σημείο του σώματος της!!!


Η ταινία κέρδισε παγκόσμια επιτυχία . Tην έχουν δει πάνω από 10 εκατομμύρια φορές στο YouTube και θεωρείται μία από τις καλύτερες εκστρατείες όλων των εποχών.





Σε αυτό το "τύπου" πείραμα συμμετέχουν ενήλικες, ενήλικες με εμπειρία, γνώσεις, και ικανότητα αξιολόγησης ανεπτυγμένη. Αναλογιστείτε τι "υλικο" θα συγκεντρωνόταν αν στη θέση τους βρισκόντουσαν παιδιά;;;

Σε μία αναδημοσίευση άρθρου των NEW YORK TIMES, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 15/3/2011 αναφέρει:

"Εκατομμύρια παιδιά σε όλη τη χώρα λένε ψέματα για την ηλικία τους, προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμό σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως το Facebook και το MySpace, στις οποίες δεν επιτρέπεται να γραφτείς αν δεν είσαι άνω των 13 ετών. Αλλά για τα παιδιά, αυτό είναι μικρό εμπόδιο. Οι γονείς συχνά συναινούν στην παραποίηση της ηλικίας, επιτρέποντας και βοηθώντας τα παιδιά τους να ανοίξουν λογαριασμό, καθώς θεωρούν ότι είναι ένα απαραίτητο ψεματάκι για τη συμμετοχή τους στον ηλεκτρονικό κόσμο.Πολύς κόσμος κρύβει την πραγματική του ηλικία, αλλά οι ερευνητές διατείνονται ότι όταν επιτρέπεις στα παιδιά να παραβαίνουν τους κανόνες στέλνεις λάθος μήνυμα. Και, όπως υποστηρίζουν, αφήνεις τα παιδιά χαλαρά σε έναν ψηφιακό κόσμο για τον οποίο μπορεί να μην είναι προετοιμασμένα, εκθέτοντάς τα στις απειλές της πραγματικής ζωής....."

Είναι δεκάδες τα παραδείγματα εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Κατεβάστε υλικό από τη σελίδα saferinternet.gr και ενημερωθείτε για τη σωστή χρήση του διαδικτύου επίσης στις σελίδες:

http://internet-safety.sch.gr/

http://www.policenet.gr/portal/ext/prostasia-paidion.html

http://www.0-6.gr/gr/articles/first-school-age/Baby-hood-age-growth-school-age/kids-internet.html

http://www.microsoft.com/hellas/protect/family_rules.aspx

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αναγνώστες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *