Διακοπές στο σπίτι :)

11:29 π.μ.

via

Με την τιμή της βενζίνης στα ύψη και τις αλλεπάλληλες υποχρεώσεις του χειμώνα (σχολείο, δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις και συνεχές γενικά τρέξιμο), για μερικούς από εμάς, το να μείνουν στο σπίτι μπορεί να είναι οι καλύτερες διακοπές. Η ευκαιρία πραγματικά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το σπίτι για το οποίο εργάζεστε τόσο σκληρά όλο το χρόνο θα μπορούσε να είναι οι διακοπές που χρειάζεστε. Μπορείτε να φανταστείτε να είστε σε διακοπές, και να μη χρειάζεται να οδηγήσετε οπουδήποτε ή να κάνετε τίποτα; Καμία προετοιμασία, κανένα πακετάρισμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι έχετε ξεχάσει, που να αφήσετε το σκύλο. Κλείστε το τηλέφωνο, ακυρώστε οποιοδήποτε ραντεβού έχετε και … απλά μείνετε στο σπίτι και κάντε διακοπές! Αντί να δαπανηθούν χρήματα για ένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, κάντε μια ημερήσια εκδρομή σε ένα πάρκο ή μία κοντινή παραλία και εξερευνήστε μέρη κοντινά που δεν έχετε δει. Με τα πολύ μικρά παιδιά, είναι λίγο πιο εύκολο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η έννοια των διακοπών στο σπίτι ακούγεται κάπως, οπότε θα πρέπει να το παρουσιάσετε με τον κατάλληλο τρόπο. Για να γίνει αυτό όμως, οι γονείς πρέπει να είναι σε διάθεση διακοπών. Μην κάνετε δουλειές ή επισκευές στο σπίτι, μη μιλάτε στο τηλέφωνο και μη κλείσετε ραντεβού για σέρβις του αυτοκινήτου. Κοιμηθείτε αργά, ξυπνήστε αργά και πάρτε ένα πρωινό αντίστοιχο των διακοπών! Προγραμματίστε τις δραστηριότητες με τα παιδιά σας. Αν έχετε κήπο μπορείτε να τον αξιοποιήστε το μέγιστο δυνατόν! Αν όχι, το πλησιέστερο πάρκο είναι εξίσου καλό αν όχι και καλύτερο. Παίξτε μπάλα, κάντε πικ νικ, φάτε παγωτό!



Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη μέρα σας κάνοντας μια λίστα με όλα τα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε, αλλά ποτέ δεν είχατε το χρόνο. Κοιτάξτε γύρω από το σπίτι σας και την γειτονιά σας. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε; Μια διαδρομή πιθανά που δεν είχατε χρόνο να κάνετε. Μπορείτε να αναζητήσετε δωρεάν ή χαμηλού κόστους εκδηλώσεις. Πλήθος ιστοσελίδων προτείνουν αποκλειστικά δωρεάν δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Καλέστε φίλους στο σπίτι (και θα βρείτε αρκετούς πλέον που δεν κάνουν διακοπές), αλλά επιλέξτε εκείνους που θα έχουν εξίσου καλή διάθεση με εσάς. Βάλτε μουσική και χορέψτε !

Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες. Το άλμπουμ των διακοπών στο σπίτι θα μπορούσε να καταλήξει να είναι το καλύτερο!

Καλές σπιτικές διακοπές λοιπόν :)

Υγ. (1) Και για αυτούς που θα αντιδράσουν λέγοντας "τι μας λες τώρα, εγώ θέλω διακοπές σε νησί", θα πω ότι η διάθεση μετράει. Έχετε να επιλέξτε μεταξύ του "μένω σπίτι και κατσουφιάζω γιατί δεν πήγα διακοπές" και του "κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να περάσουμε τέλεια"! Η επιλογή δική σας :)
(2) για αυτούς που μένουν Αθήνα, η σελίδα FUN ATTIKIDS προτείνει ιδέες για ψυχαγωγία των παιδιών και των εφήβων. Ρίξτε μιά ματιά εδώ https://www.facebook.com/funattikidspage




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 σχόλια

  1. ααααααααααα συμφωνώ απόλυτα!! εννοείται πως θέλω νησί κλπ κλπ, αλλά αν δεν έχω αυτή την δυνατότητα τότε πρέπει να ακολουθήσω τις συμβουλές σου πιστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευαγγελία είναι βιωματικό :) Συμφωνω μαζί σου! θέλω νησί οπωσδήποτε αλλά αν δεν τα καταφέρουμε, θα περάσουμε τέλεια όπου κι αν είμαστε :) ♥

      Διαγραφή
  2. .Πολύ σωστά τα λες! Και εγώ νομίζω πως δεν είναι κακή ιδέα! Μάλιστα μπορεί να γίνει και μετά τις διακοπές στην θάλασσα που ποτέ δεν είναι αρκετές..Βέβαια τώρα με την ανάρτησή σου συνειδητοποίησα, ότι αρκετές φορές και μέσα στο χρόνο, που θα χρειαζόμουν ένα διάλειμμα, κάνω άτυπα μίνι διακοπές..απλά αφήνοντας πίσω κάποιες δουλειές και οργανώνοντας περισσότερες εξορμήσεις με τα παιδιά!!...(από το πάρτι του mamasnpapas !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ομορφη ιδεα!!!θετικη διάθεση να υπαρχει ,όπου και να εισαι θα περάσεις καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/5/14 11:01

    Καλημέρα! Για μένα, το ωραιότερο κομμάτι του post σου ήταν το ΥΓ1 ! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη, και το έχουμε εφαρμόσει μια χρονιά, όταν το πρώτο μας μωράκι ήταν μικρούλι και φοβόμασταν ακόμη... Φιλιά! (από το φρέσκο πάρτυ του mama's 'n' papa's)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστή σε βρίσκω! Η διάθεση μετράει σε όλα!!
    Ήρθα από το Link party του mama's'n'papa's

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *